2020 2021 Akademik Yılı Farabi Değişim Programı Başvuruları Başladı
2020 - 2021 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Değerli öğrencilerimiz; 2020-2021 Akademik Yılı Farabi Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurular esnasında dikkat edilecek hususlar ;

Öğrencilerimizin tercih edeceği kurumlardaki Farabi Değişim Programı ile ilgili istenilen şartları araştırmaları gerekmektedir. Bazı Yükseköğretim kurumlarının kontenjan, sınıf, not ortalaması, tamamen yada kısmen yabancı dilde eğitim-öğretim yapıyor ise yabancı dil düzeyini gösteren bir belge talep etmektedir.

Tercih yapacağınız bazı Üniversiteler Online başvuru (Anadolu Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi vb.) yapmaktadırlar. Başvuru belgelerinizi başvuru tarihleri arasında SAÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Farabi ofisine teslim etmeniz gerekmektedir. Belge teslim etmeyen öğrencilerimiz kabul edilmeyeceklerdir.

Tercih edeceğiniz Üniversitelerinizi mutlaka inceleyiniz.

BAŞVURU ve  SÜREÇ TAKVİMİ

Başvuru Tarih Aralığı

03-17 Mart 2020

1. Asil Yerleştirme Sonuçları ve Onay Süreci Tarih Aralığı

23-24 Mart 2020

Yedek Yerleştirme Sonuçları ve Onay Süreci Tarih Aralığı

26-27 Mart 2020

Tüm Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Karşı Üniversitelere Bildirim

03 Nisan 2020

Üniversitelerden Gelen Nihai Sonuçlar

25 Nisan 2020

SABİS kullanıcı kimliğiniz ile ONLİNE giriş  adresi                                 degisim.sabis.sakarya.edu.tr

YERLEŞTİRME VE ONAY İŞLEMLERİ

Yapılan başvurular Akademik Not Ortalamalarına ve tercih sıralamasına göre Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nce otomasyon sistemi aracılığı ile yerleştirme işlemi yapılarak sizlerin onayına sunulur.

Asil Yerleştirmede onay vermeyen ve / veya reddedilen yerleştirme sonuçlarından boş    kalan kontenjanlara yedek yerleştirmeler yapılır ve yedek yerleşenlerden onay istenir. Nihai yerleşenler, yerleştirildikleri üniversitelere bildirilir.